КП «Рівнеелектроавтотранс» РМР

Офіційний сайт



Новини > Від сьогодні у Рівному на маршрут виїхав «Мобільний консультаційний пункт»

23.06.2015

З 24 червня на розпорядження міського голови №240-р від 08.04.2015 «Про створення мобільного консультаційного пункту» на вулиці міста Рівне виїзджає «рятувальний» тролейбус. «Мобільний консультаційний пункт» створений за ініціативою Рівненського міськрайонного управління ГУ ДСНС України у Рівненській області спільно з Навчально-методичним центром ЦЗ та БЖД Рівненської області, а також з комунальним підприємством міського електроавтотранспорту «Рівнеелектроавтотранс» і буде курсувати по місту за різними маршрутами.

Метою створення пересувного консультаційного пункту у Рівному є підвищення рівня знань громадян, поширення ґрунтовних рекомендацій щодо дій в умовах надзвичайних ситуацій, терористичних актів, воєнної загрози, виховання у населення свідомого ставлення до власної безпеки та безпеки оточуючих за допомогою інформаційно-довідкових матеріалів, наочної навчальної продукції, відомостей з питань цивільного захисту якими обладнано тролейбус.

Як зазначив начальник Навчально-методичного центру ГУ ДСНС України у Рівненській області полковник служби цивільного захисту Сергій Вовчук: «Спеціалісти ДСНС області використовують наочну навчальну продукцію та інформаційно-довідкові матеріали, як один з пріоритетних напрямків в навчанні та впливу для підвищення рівня свідомості громадян в питаннях цивільного захисту. Обладнаний як консультаційний пункт найпопулярніший засіб громадського транспорту допоможе рятувальникам у справі запобігання виникненню надзвичайних ситуацій та навчання населення діям у їх випадках. Крім того номер Служби порятунку «101» завжди буде перед очима у громадян».

- Сучасна суспільно-політична ситуація в державі сприяє підвищенню певних панічних настроїв, які посилюються, як правило, через слабку обізнаність людей діям в умовах небезпеки. Кодексом цивільного захисту України, який є правовою основою цивільного захисту, передбачено, що збереження життя і здоров’я людей – найбільша цінність для суспільства, основне завдання для усіх структурних ланок цивільного захисту та особиста відповідальність кожного громадянина України. З метою надання громадянам міста додаткової можливості для самонавчання і було облаштовано «Мобільний консультаційний пункт» в одному з тролейбусів КП «Рівнеелектроавтотранс»,зазначив начальник Рівненського міськрайонного управління ГУ ДСНС України у Рівненській області полковник служби цивільного захисту Віктор Бабак.

За його словами, Оформлений зовнішньою та внутрішньою наочною навчальною продукцією найпоширеніший засіб громадського транспорту буде змушувати звертати увагу на основи цивільного захисту та безпеки життєдіяльності. Пасажири «Мобільного консультаційного пункту» зможуть поєднати необхідне з корисним ― не тільки мати можливість пересуватись по Рівному у необхідному їм напрямку, а й прочитати цікаву та корисну для життя інформацію.

- Перед запуском тролейбусу наші співробітники провели технічний огляд транспортного засобу. «Мобільний консультаційний пункт» буде курсувати містом орієнтовно 12 місяців згідно всіх маршрутів, тобто періодично у різних напрямках. Таким чином, всі мешканці міста зможуть проїхатись на інформаційному тролейбусі.»,зазначив директор КП «Рівнеелектроавтотранс» Валентин Ткачук.

«Переконаний, що даний соціальний проект приверне увагу громадян до питань цивільного захисту та безпеки життєдіяльності. Сподіваюсь, що такий вид самонавчання населення збереже не одне життя»,каже міський голова Володимир Хомко.

Цікавим фактом є те, що і міський голова Володимир Хомко і директор КП «Рівнеелектроавтотранс» Валентин Ткачук мають власний досвід з приводу рятування людей від лиха – адже в молоді роки певний період часу вони працювали пожежними в міських пожежних частинах.

В рамках відзначення 150-ї річниці створення пожежної охорони Рівного у подальших планах міської влади та державної служби з надзвичайних ситуацій на мешканців та гостей нашого міста чекають ще багато корисних та пізнавальних заходів, під час яких громадяни зможуть більш детально познайомитися з професією рятувальника, навчитися правилам безпечної життєдіяльності.






Рівненське міськрайонне
управління ГУ ДСНС України
у Рівненській області

Джерело: http://khomko.rv.ua/Khomko/ContentPages/Public/Mayor/home.aspx?fdid=14518

Copyright © 2015 - 2024 КП «Рівнеелектроавтотранс» РМР. Всi права застережено.